I když máte svou oblíbenou sexuální polohu, vždycky je zábavné zkoušet nové věci.

Možná jste zaseklí v rutině a hledáte způsob, jak věcem dodat šťávu, nebo přemýšlíte o prvním společném sexu a snažíte se přijít na to, jak začít.

Ať tak či onak, nalezení vašich oblíbených poloh bude vyžadovat spoustu objevování. A ať už jste dlouhodobý pár nebo jste teprve na startu společné sexuální cesty, tady je seznam základních poloh, které vás nadchnou.

Tváří v tvář

Polohy tváří v tvář jsou na začátek nejlepší. Misionářská poloha poskytuje ten nejlepší úhel pro skvělou komunikaci a oční kontakt.

To znamená, že můžete z výrazu obličeje partnera lépe poznat, co se mu líbí, a co ne. A pokud je to váš první sex a jste trochu nervózní, pomůže vám to v průběhu celého aktu dávat partnerovi zpětnou vazbu o intenzitě a rychlosti, díky čemuž se budete cítit uvolněněji a že máte věci pod kontrolou.

Můžete také zkusit proplést nohy a třít se o sebe navzájem těly pro obměnu toho, jak se právě cítíte, nebo zvednout nohy k objevení nového úhlu nebo hloubky průniku.

Existuje pádný důvod, proč mnoho párů uvádí starou dobrou misionářskou polohu jako jednu ze svých nejoblíbenějších. Zkuste ji sami a zjistíte proč.

Obkročmý sed

Další klasice se občas také říká poloha na koníčka, ve které jeden z vás obkročmo nasedne na druhého s pokrčenými koleny směrem k partnerovi.

Tato poloha dovoluje tomu nahoře kontrolovat rychlost, hloubku a úhel průniku, což mu někdy může pomoct rychleji vyvrcholit.

Ale žádné strachy, partner ležící dole si taky užívá. Může sledovat show, zatímco partnerka odvede všechnu práci.

Pokud se vám líbí pozorovat svá těla, je to poloha právě pro vás. Možná díky ní také budete cítit silnější emoční propojení, protože se do ní silně zapojuje sexy oční kontakt.

Pokud jste šťastlivec, který byl v poloze na koníčka „osedlán”, můžete prozkoumávat partnerčino tělo rukama a taky jí podepřením boků pomoci pohybovat se nahoru a dolů.

Jedná se o opravdu intenzivní polohu pro oba partnery a řada párů si jí naprosto zamilovala.

Sex zezadu

Poloha na pejska znamená, že proniknete do partnerova/partnerčina těla zezadu, zatímco jste oba na kolenou. Tato poloha obyčejně dovoluje hlubší průnik.

Poloha na pejska je šampion mezi polohami z mnoha důvodů. Je to poloha, ve které se můžete volně pohybovat, což zajišťuje dostatek příležitostí se partnera dotýkat. Navíc oba zúčastnění mohou určovat hloubku a intenzitu přirážení. Mnoho lidí říká, že v této poloze dokáží snadněji vyvrcholit.

Tyto základní sexuální polohy jsou dobrou startovní pozicí, ze které můžete vy a váš partner vyrazit na cestu za objevováním jeden druhého. A co je ještě lepší, všechny vám dají možnost zapojit lubrikační gelyerotické hračky, aby byla ještě větší zábava.

Až budete připraveni zajít ještě o krok dál, můžete vyzkoušet některé sexuální polohy pro pokročilé.