Ať už vy a váš partner nadšeně zkoušíte polohu za polohou z Kámasútry nebo máte tendenci držet se spíše vyzkoušené a prověřené klasiky, měli byste vědět o několika dalších polohách, které by každý měl alespoň jednou vyzkoušet.

Zde jsou některé klasiky a další polohy, které jsou trochu nápaditější a fyzicky náročné:

1. Na pejska

Skvělá poloha pro oba partnery, poloha na pejska či „doggy style“ je populární z velmi dobrého důvodu. Je to také docela jednoduché: jeden partner klečí na všech čtyřech, zatímco druhý do něj proniká zezadu.

S touto polohou můžete mít oba pod kontrolou jak rychlost, tak hloubku, a co je ještě lepší, ponechává ruce volné pro trochu ruční stimulace. Můžete dokonce do akce zapojit i erotickou hračku pro ještě větší hukot.

2. Tanec na klíně

Nejprve potřebujete židli. Můžete použít jakoukoli židli, pokud je dostatečně pevná, aby vás oba unesla. Pokud ne, vaše hrátky by mohly skončit třískami v nejrůznějších trapných místech.

Jeden partner sedí na židli, zatímco druhý na něj obkročmo nasedne.

Tato poloha je zábava, pokud jste nazí, ale může to být ještě svůdnější a spontánnější, pokud si oba necháte nějaké části oblečení na sobě.

Je to dobrá poloha pro toho nahoře, protože může kontrolovat úhel, hloubku a rychlost každého pohybu.

Ale stejně skvěle se cítí i ten dole, který může jen tak sedět a užívat si. S volnýma rukama má spoustu příležitostí k hlazení partnerova těla a k manuální stimulaci.

3. Rychlovka ve stoje

Této poloze se říká „rychlovka“ z dobrého důvodu. Sexuální polohy ve stoje mohou být tak energické a vzrušující, že často vedou k tomu, že oba partneři vyvrcholí rychleji než obvykle, což z nich dělá ideální volbu, pokud zrovna spěcháte.

Zkuste se opřít o zeď, abyste získali oporu, a pokud jste obzvláště zdatní, můžete zkusit obejmout partnera kolem pasu jednou nebo oběma nohama. Pokud nejste, tak s udržením rovnováhy pomůže  židle nebo něčeho podobného.

Toto je oblíbená poloha pro spontánní sex mimo ložnici a může být perfektní volbou, pokud jste venku nebo máte málo prostoru.

4. Můstek

Variace staré dobré misionářské polohy a přirozená volba pro jógové nadšence. Sexuální poloha Můstek vyžaduje trochu fyzické zdatnosti, ale určitě stojí za vyzkoušení.

Z misionářské polohy si partner, který je nahoře, sedne na kotníky, aby umožnil svému partnerovi udělat most s chodidly opřenými na zemi a zvednout boky směrem ke stropu v polovičním mostu. To zaručuje perfektní polohu pro penetraci.

Nový úhel pronikání může vyvolat intenzivní stimulaci a přináší další výhody v podobě současně probíhajícího zpevnění stehen a hýždí, které vám ušetří čas strávený cvičením v posilovně!

5. Kovbojka

Kovbojka je další polohou, kde ten nahoře má větší kontrolu nad děním.

Váš partner si na vás obkročmo sedne obličejem k vám, s oběma nohama ohnutýma v kolenou po stranách. Část váhy může být odlehčená buď lehkým nakloněním se dozadu, nebo nakloněním vpřed a použitím paží jako opory.

Pokud jste nahoře, můžete pomoci oddálit orgasmus svého partnera zpomalením tempa, což také může zvýšit intenzitu vašeho vlastního orgasmu.

Pokud jste zvládli toto a jste připraveni na další výzvu, zde jsou některé další mírně pokročilejší sexuální polohy, které byste si mohli přidat do svého repertoáru.